Börtönbüntetésre ítélte a bíróság a nőt, aki a bérleményébe befogadó sértettet meglopta

A Tatabányai Járásbíróság a 2022. május 3. napján tartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson, lopás vétsége miatt indult ügyben 7 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat. Az ítélettel szemben a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, az ügyész három napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, így az ítélet nem jogerős.

A megállapított tényállás szerint a vádlott nő 2021. április 24-én egy ismerősén keresztül ismerkedett meg a sértettel, aki őt a tatabányai bérleményébe átmenetileg befogadta.

A vádlott 2021. április 28-án ezen lakásban tartózkodott, amikor a sértett megérkezett, és a pénztárcájában lévő készpénzt megszámolta. A sértett a tárcát a konyhában lévő polcra tette, amelynek a vádlott is szemtanúja volt, ezt követően a sértett a fürdőszobába ment.

A vádlott a sértett távollétét kihasználva a lakás konyhájába ment, és a sértett pénztárcájából 200.000 Ft készpénzt kivett, majd az előszobában a fogasról a sértett 15.000 Ft értékű kabátját magához vette és a helyszínről távozott.

A korábban már 11 alkalommal büntetett vádlott a jogtalanul eltulajdonított készpénzt a saját megélhetésére fordította, míg a sértett kabátját magánál tartotta, amelyet a nyomozó hatóság lefoglalt és a sértettnek kiadta.

A nő a tárgyaláson készpénzben fizette vissza a sértettnek az ellopott összeget.