Döntött a bíróság az embercsempészről, aki autója csomagtartójában 5 főt, míg utasterében 6 főt szállított

A Tatabányai Járásbíróság gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében hozott ítéletet azzal a szerb állampolgárságú férfivel szemben, aki 11 migránst, közülük két gyermeket, a gépkocsija utasterében és csomagtartójában szállított illegálisan.

A megállapított tényállás szerint a férfi, ismeretlen megbízója utasítására a szerb-magyar határnál az erdő szélén, sötétben várakozó, Szerbiából érkező, 11 fő, magukat tunéziai állampolgárnak valló személyt vett fel a járműbe. A migránsok közül hat fő az utastérben, 5 fő (közülük 2 gyermek) a csomagtartóban helyezkedett el.

A vádlott a migráns személyekkel történő továbbhaladás előtt a gépjármű eredeti rendszámtábláját eltávolította és a gépkocsi elejére és hátuljára hamisított rendszámtáblákat kötözött fel. A férfi a migránsokat Ausztriába akarta szállítani, amelyért megbízójától 2000 euro összeget kapott volna.

A gépkocsit a rendőrök 2022 február 04-én 22 óra 40 perckor Tatabánya térségében, az M1 Autópálya 57. km szelvényénél intézkedés alá vonták.

A bíróság a férfit 3 év börtönbüntetésre ítélte és 6 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélettel szemben a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az nem jogerős.