Meghosszabbította a bíróság az internetes társkereső csaló letartóztatását

A Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája, többrendbeli csalás bűntette miatt indult ügyben további 3 hónappal – 2022. augusztus 5. napjáig - meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki internetes társkereső oldalakon megismert nőknek okozott kárt. A végzés nem végleges, mivel a gyanúsított fellebbezést jelentett be, míg az ügyvéd az ülésen nem volt jelen.

A letartóztatás elrendelésére 2021. november 5. napján került sor, a letartóztatás meghosszabbítása a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt továbbra is indokolt.

Az indítvány szerint a férfi több nővel is megismerkedett különböző internetes társkereső oldalakon, majd mindegyik nőt tévedésbe ejtette, és nekik különböző összegű kárt okozott.

Az egyik esetben az internetes oldalon keresztül párkapcsolatot létesített egy nővel, és annak ígéretével, hogy közösen vásárolnak házat, arra vette rá, hogy a nő a saját bábolnai családi házát eladja. A nő több részletben, összesen 10.400.000 forintot utalt át a férfinak 2021. január-május között azért, hogy ebből rendezze a közös házuk vételárát és egyéb költségeket, azonban a férfinak ilyen szándéka nem volt.

Egy másik sértettől nem létező dohányboltja üzemeltetéséhez kért és kapott kölcsön 1.400.000 forintot a vádlott, mely összeget a sértett részére nem fizetett vissza.

További 8 esetben az internetes párkereső oldalakon megismert nőktől egészségügyi problémákra, szemműtétre hivatkozással kért és kapott kölcsön különböző nagyságú pénzösszeget, ezzel többmillió forintos kárt okozva a sértetteknek.