7 év fegyházbüntetésre ítélte a vádlottat a bíróság kábítószer birtoklás és bódult járművezetés miatt

A Tatabányai Törvényszék a 2022. április 27. napján megtartott előkészítő ülésen, kábítószer birtoklás bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben hozott ítéletet.

A vádlott a szlovákiai Dunaszerdahelyen ismeretlen személytől kábítószert, valamint metamfetamint vásárolt, majd a kábítószert Magyarország területére hozta, melynek során 2019. november 9-én 18 óra 10 perckor Dunaalmás területén rendőri ellenőrzés alá vonták.

A vádlottnál lévő, összesen 35,82 gramm, tabletta és por állagú kristályos anyag együttes mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy 1,51 – 2,28-szorosa.

A férfi a fenti időpontban a személygépkocsit amfetamintól és metamfetamintól származó befolyásoltság alatt, bódult állapotban vezette.

2020. szeptember 5. napján 20 óra körüli időpontban a vádlott a ruházatában, illetve a használatában lévő gépkocsi csomagtartójában 4 tasakban összesen 272,97 gramm metamfetamint tartalmazó kristályos anyagot hozott át a szlovák-magyar államhatáron és tartotta azt magánál.

A bíróság a vádlottat halmazati büntetésként 7 év fegyházbüntetésre és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védője enyhítésért, az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést.