Letartóztatásban marad az embercsempészéssel és kábítószerbirtoklással gyanúsított szerb férfi

A nyomozás iratai szerint a gyanúsított 2021. július 28-án Magyarország területén, pontosabban meg nem határozható helyen legalább 4 fő, Magyarországra jogellenesen, érvényes úti okmányok, valamint beutazási és tartózkodási engedély nélkül, magukat pakisztáni állampolgárságúnak valló személyeket vett fel egy szerb honosságú személygépkocsiba azzal a szándékkal, hogy a migránsokat a magyar-osztrák államhatár jogellenes átlépését követően Ausztriába, Bécsbe szállítja.

A pénzügyőrség járőrei 2021. július 28-án 16 óra 56 perckor az M1 autópálya Ausztria felé vezető oldalán a 90. km-szelvénynél ellenőrzés alá kívánták vonni a gyanúsított által vezetett személygépkocsit, azonban a gyanúsított a gépjárművel a megkülönböztető fény- és hangjelzés, valamint karjelzés ellenére sem állt meg. A férfi az M1 autópálya 93. km-szelvényénél, a Concó-észak pihenőhely parkolójában hirtelen megállt, melyet követően a migránsok kiugrottak a személygépkocsiból, és elmenekültek. A sofőr maga is elmenekült a helyszínről, őt Bábolnán fogták el. A nyomozás megállapította, hogy a gyanúsított szervezetében kábítószer volt, ezért ellene kábítószerbirtoklás vétsége miatt is nyomozás folyik.

A Komáromi Járásbíróság a 2022. április 25. napján tartott ülésén az ügyészség indítványának helyt adva a 2021. július 30. napján elrendelt letartóztatást további három hónappal, 2022. július 30. napjáig meghosszabbította. A végzés nem végleges.