Felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést kapott a vascsővel garázdálkodó kömlődi férfi

A Tatabányai Járásbíróság jogerős büntetővégzésében garázdaság bűntette és testi sértés bűntette miatt 1 (egy) év 3 (három) hónap - 2 (kettő) év 6 (hat) hónap próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetéssel és 200.000 forint pénzbüntetéssel sújtotta azt a férfit, aki egy környei dohányboltnál vascsővel támadta meg a haragosát. A bíróság a próbaidőre elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét és kötelezte arra, hogy vegyen részt indulatkezelési tréningen.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott és a sértett régebben munkatársak voltak. A vádlott új munkahelyen helyezkedett el, amelyet követően a két férfi között egy közösségi alkalmazáson vita alakult ki, amelyben kölcsönösen sértegették egymást. Ilyen előzmények után 2021. augusztus 05-én a vádlott gépkocsival haladt Környén, amikor észrevette a dohánybolt előtt a haragosát. Az elkövető kérdőre vonta a sértettet, szóváltás közben ököllel többször megütötte, lábával megrúgta, eközben a sértettnek leesett a szemüvege. Ezután az elkövető a gépkocsijából egy vascsövet vett magához, és azzal a dohányboltba menekülő sértett után futott. A dohányboltban az elkövető a vascsővel kétszer a sértett feje irányába ütött, az ütések a sértettnek a védekezésül a feje fölé tartott bal alkarját érték.

A bíróság megállapította, hogy a sértett sérülései ugyan 8 napon belül gyógyulóak voltak, de az elkövetés helye, ereje, módja, eszköze révén 8 napon túl gyógyuló, csonttöréssel járó sérülés bekövetkezésének reális lehetősége is fennállt. Figyelembe vette a bíróság azt is, hogy vádlottnak a dohánybolt előtti útszakaszon és a dohánybolt eladóterében tanúsított provokatív, kitartó, kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben félelmet, riadalmat, megbotránkozást keltsen. A bíróság mindezek alapján garázdaság bűntettében és testi sértés bűntettének kísérletében állapította meg a vádlott bűnösségét.