A bíróság felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta az oroszlányi utcai verekedőt

A Tatabányai Járásbíróság jogerős büntető végzésében testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év 7 hónap – végrehajtásában 3 év 8 hónapra felfüggesztett -börtönbüntetés szabott ki arra az oroszlányi férfira, aki fényes nappal, a nyílt utcán támadta meg egy ismerősét.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott 2021. április 5. napján 14 óra 50 perc körüli időben az Oroszlány, Petőfi Sándor utca és Fürst Sándor utca kereszteződésénél erősen ittas állapotban összeszólalkozott régi ismerősével, aki szintén ittas állapotban volt. A veszekedésük során a vádlott a sértettet bántalmazta, melynek során egy alkalommal kis-közepes erővel a sértettet lefelejte, többször ököllel is megütötte őt, és amikor a bántalmazás következményeként a sértett a földre esett, egy alkalommal megrúgta. Miután a sértett felállt, a vádlott többször ököllel megütötte, majd a ház falának lökve fejét a falba verte, őt testszerte ököllel ütötte. A sértett mindezek következtében ismét a földre került, ahol a vádlott még legalább egyszer megrúgta a sértettet, majd abbahagyta a bántalmazást. A vádlottat a szemtanúk bejelentésére kiérkező rendőrök a rövid idő alatt a helyszín közelében elfogták.

A sértett a bántalmazás következtében a bal szeme felett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A bíróság megállapította, hogy bántalmazás módjára, erejére és a támadott testtájékra figyelemmel azonban fennállt a nyolc napon túl gyógyuló sérülés kialakulásának reális lehetősége is, ezért a vádlottat testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.