Autópálya parkolójában lopott a két férfi, ítéletet hozott a bíróság

A Komáromi Járásbíróság a 2022. április 26. napján tartott tárgyaláson, lopás bűntette miatt indult ügyben ítéletet hozott annak a két férfinek az ügyében, akik az autópálya parkolójában loptak.

A megállapított tényállás szerint a fiatalkorú férfi 2018. március 6-án a többszörös visszaeső felnőttkorú társával az M1 autópályán Ács térségében lévő benzinkútnál megjelent, és észlelte, hogy az ott parkoló gépkocsi vezetője a töltőállomás shopjában tartózkodik. Ekkor egy hegyes eszközzel a fiatalkorú férfi kiszúrta a gépjármű bal hátsó kerekét, majd távolabb várakoztak.

Nemsokkal később a gépjárművel elinduló sértett, észlelve a defektet, a parkoló részen félreállt és megpróbálta a kereket kicserélni. Ezt kihasználva a felnőttkorú férfi a gépkocsi ablaküvegét betörte és abból eltulajdonította a sértett válltáskáját a benne lévő vezetői engedéllyel, magánútlevéllel, 400 euróval és 2500 szerb dínárral. A fiatalkorú férfi a táskával elszaladt, a benne lévő pénzt felnőttkorú társával elosztotta, az iratokat eldobta. A bűncselekménnyel okozott kár 124.000 forint, mely nem térült meg.

A bíróság a fiatalkorú férfit 300 óra közérdekű munka büntetésre, a felnőttkorú férfit 1 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a vádlottakat a meg nem térült kár megfizetésére. Az ítélet jogerős.