Meghosszabbította a bíróság az ukrán állampolgárokat bántalmazó férfi letartóztatását

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája, a 2022. április 25. napján tartott ülésen 2 hónappal meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki társával együtt 2 ukrán állampolgárt bántalmazott. A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azonban az nem végleges, mivel a védő az ülésen nem volt jelen, számára 3 nap biztosított a fellebbezés bejelentésére. A letartóztatás elrendelésére 2021. október 28. napján került sor.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2021. október 11-én az esti órákban egy tokodaltárói büfében együtt szórakoztak, italoztak két alkalmi ismerősükkel, az ukrán állampolgárságú sértettekkel, melynek során valamennyien ittas állapotba kerültek. 22 óra után együtt indultak el a sértettek tartózkodási helyére. Útközben betértek egy sötét, szűk utcába, ahol a gyanúsítottak hirtelen rátámadtak a sértettekre, bántalmazták őket. Az egyik sértettet megütötték, aki ennek következtében hanyatt esett, majd a földön fekvő sértettet megrugdalták és a magatehetetlenül fekvő, vérző sértettet hátrahagyva elmentek a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes koponya sérüléseket szenvedett el.

Mivel a nyomozás megindulását követően a gyanúsított a hatóság elől elrejtőzött, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon maradása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. A gyanúsított korábban több erőszakos bűncselekményt követett el, legutóbb erőszakos többszörös visszaesőként ítélték el, ezért megalapozottan feltehető az is, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.