Letartóztatásban a 15 migráns szállítása közben tetten ért szerb embercsempész

A Tatabányai Járásbíróság elrendelte annak a szerb állampolgárságú embercsempésznek az egy hónapra történő letartóztatását, aki 15 migránst zsúfolt össze egy hétszemélyes személygépkocsiban.

A nyomozás adatai szerint negyvenéves szerb állampolgárságú gyanúsított, 2022. április 12-én, az esti órákban, 23 óra 20 percet megelőző – pontosabban meg nem határozható – időben, Magyarország területén, a déli határ közelében, az 55-ös főút mellett található erdősávnál felvett az általa vezetett 7 üléses Mercedes GL320 típusú személygépkocsiba 15 fő, magukat indiai, pakisztáni és afgán állampolgárnak valló, és Magyarország területére jogellenesen, érvényes úti okmányok, illetve érvényes beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkezett személyt azzal a céllal, hogy a magyar-osztrák államhatár jogellenes átlépéséhez segítséget nyújtva, őket a határ közelébe szállítsa. A jármű jobb első ülésén 2 személy, a hátsó üléssoron 6 személy, a csomagtartóban 7 személy utazott. A gyanúsítottat közlekedése során a rendőrjárőrök 2022. április 12-én, 23 óra 20 perckor az M1 autópálya 54 km szelvényében intézkedés alá vonták és migránsokat megtalálták.

A bíróság az ügyészség indítványának helyt adva, a gyanúsított szökésének megakadályozása és a nyomozás sikerének biztosítása érdekében elrendelte a letartóztatást. A végzés végleges, ellene a felek nem jelentettek be fellebbezést.