A bíróság 2 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte a kisbéri betörőt

A Komáromi Járásbíróság a 2022. április 14. napján tartott előkészítő ülésén ítéletet hozott, annak a férfinak az ügyében, aki több alkalommal tört be különböző ingatlanokba.

A bíróság megállapította, hogy a férfi 2019. november 21-ről 22-re virradóan egy bakonysárkányi családi házba a padlásajtó törött üvegajtaján benyúlva, a reteszt elhúzva bejutott a lakásba, ahonnan 120.000 forintot lopott el. A vádlott a lopott pénzt egy sörözőben költötte el.

Ezt követően az elkövető három alkalommal tört be egy kisbéri sörözőbe, hogy onnan alkoholt lopjon. A férfi 2020. április 17. napját megelőző napokban a söröző lakattal lezárt ajtajáról a lakot leverte, az ajtót befeszítette, majd onnan 93.780 forint értékben vitt el szeszes italokat. A férfi 2020. május 6. napján a söröző bejárati ajtaját ismét befeszítette, az eltulajdonítani kívánt szeszes italokat összekészítette, majd 1 üveg 300 forint értékű sört a helyszínen elfogyasztott, amikor a rendőrjárőrök a söröző épületében tetten érték. A vádlott 2020. július 11-ről 12-re virradóan a söröző épületének tetejére felmászott, ahol a cserepek kibontásával az épület padlásterébe bemászott, majd a padlásfeljáró ajtaját felszedte, ezt követően a söröző raktárában magához vett 4 darab 0,5 literes sört, a raktárban lévő 20 literes boros kannából bort töltött ki egy 5 literes műanyag kannába, összesen 1.750 forint értékben. A vádlott a zsákmányával a kibontott tetőn keresztül távozott.

A bíróság a megállapított tényállás alapján lopás bűntette miatt 2 év 3 hó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő fellebbezést jelentett be ellene.