Ítélet született önbíráskodás és súlyos testi sértés bűntette ügyében

A Komáromi Járásbíróság a 2022. április 13. napján tartott tárgyaláson, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette és az aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben bűnösnek mondta ki azt a két férfit és egy nőt, akik a drog helyett átadott kénpor miatt bántalmazták a sértettet.

A megállapított tényállás szerint a sértettnek tartozása volt a vádlottak felé és a tartozás kiegyenlítésére kábítószert ígért, azonban ehelyett egy MSM nevű anyagot adott át részükre. A vádlottak emiatt úgy döntöttek, hogy a sértettet „megleckéztetik”, követelésük érvényesítése érdekében megverik.

A vádlottak 2020. július 19-én az esti órákban rávették a sértettet, hogy autóval menjen velük a Komárom határában lévő földútra. A másod- és a harmadrendű vádlott a gépkocsiból kihúzta a sértettet, akit testszerte ütlegeltek és 10.000 forintot, valamint egy telefont követeltek tőle. Eközben az elsőrendű vádlott nő a telefonjával rögzítette az eseményeket és azt mondta a sértettnek, hogy „könyörögj az életedért!”, valamint a társait bíztatta. A két férfi egy gödörbe nyomta a sértettet, akinek a szájába trágyát és a sértett által előzőleg adott fehér port töltötték, majd nagy erővel, testszerte megütötték, megrugdosták, melynek következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak, illetve a szemtájékot ért behatás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is. A vádlottak ezenkívül a sértettől elvettek 6.000 forint készpénzt, 1 baseball sapkát és egy 70.000 forint értékű mobiltelefont.

A bíróság az egyik férfit 6 év 6 hónap, a másik férfit 6 év 10 hónap, a nőt 6 év börtönbüntetésre, továbbá mindhárom elkövetőt 6-6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet kihirdetését követően az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. A vádlottak és a védőik fellebbezést jelentettek be.