Börtönbüntetésre ítélte a bíróság az őrjöngő férfit

Az Esztergomi Járásbíróság a 2022. április 13. napján tartott tárgyaláson, testi sértés bűntette, garázdaság vétsége, rongálás vétsége és zaklatás vétsége miatt indult ügyben 4 év börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki édesanyját bántalmazta, az utcában lakók nyugalmát rendszeresen megzavarta. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

A megállapított tényállás szerint a vádlott évek óta alkoholizáló életmódot folytat, munkahelye nincs, édesanyjával, az egyik sértettel él egy háztartásban. A vádlott ittas állapotban rendszeresen zavarja az utcában lakók nyugalmát, trágár szavakat kiabál, ordítva hallgatja a zenét, benéz az udvarokba, éjszakai órákban rángatja, rugdossa a saját kapujukat.

A vádlott ittas állapotban 2021. február 14. és 16. napján idős édesanyját bántalmazta, több alkalommal arcon ütötte, miközben ordított vele. A sértett mindkét alkalommal a kanapéról lecsúszott, ahonnan egészségi állapota miatt felkelni sem tudott. A vádlott az egyik alkalommal hideg vízzel is leöntötte őt.

A vádlott szintén február 16-án az úton a biciklijét dobálta, trágár kifejezéseket használt, amikor egy férfi odament hozzá, hogy lenyugtassa őt, mire a vádlott megfenyegette, hogy megveri, megöli. A sértett beült az utcán parkoló gépjárművébe, mire a vádlott a gépkocsi visszapillantó tükrébe beleütött és az ajtóba belerúgott, amelynek következtében az behorpadt. A sértett ezek után bement az ingatlanába, amelynek kapujába a vádlott ököllel beleütött, így az betört.