Börtönbüntetésre ítélte bíróság azt a kesztölci nőt, aki életveszélyesen megsebesítette a barátját

A Tatabányai Törvényszék 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a kesztölci nőt, aki ittas állapotban négyszer szúrta hátba a barátját, és ezzel életveszélyes sérülést okozott neki.

A bíróság megállapította, hogy a sértett 2020. december 16. napján elment a vele párkapcsolatban álló vádlott nő otthonába, ahol szeszes italt fogyasztottak és mindketten ittas állapotba kerültek. A vádlott és a sértett között 18 óra körül vita alakult ki, mert a sértett a korábbi kapcsolatáról beszélt és szidalmazta a vádlottat. A veszekedés miatt a sértett elhatározta, hogy hazamegy, amikor a vádlott a sértettet becsmérelve megindult felé és karjaival hadonászott előtte. Rövid dulakodást során a sértett megragadta a felé közelítő nő karját, majd a vádlottat az ágyra lökte és elindult a szobában lévő táskája felé, hogy azt magához véve távozzon. Ekkor a vádlott felkelt az ágyról, odalépett a konyhapulthoz és az ott lévő 21 cm pengehosszúságú késsel a kezében odament a neki hátat fordító sértett mögé, majd a hátának jobb oldalát négy alkalommal és a bal lapockáját egy alkalommal megszúrta. A sértett rákiabált a vádlottra, hogy hagyja abba a bántalmazást, lefogta a vádlott kezét, majd a vérzést észlelve szólt a vádlottnak, hogy hívjon segítséget. Értesítették a mentőszolgálatot, akik ellátták a sértettet és kórházba szállították. A sértett a hátán 4 db szúrt sérülést és a bal lapocka magasságában 10 cm hosszúságú horzsolásos sérülést szenvedett. A hát jobb oldalát érő egyik szúrás legalább 75 mm mélyen hatolt a mellüregbe és légmellet, valamint mellűri vérgyülemet eredményezett. Ez a sérülés közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett, szakszerű orvosi segítség nélkül a sértett halála következett volna be.

A bíróság a megállapított tényállás alapján életveszélyt okozó testi sértést bűntettében mondta ki a vádlott bűnösségét, és a most kiszabott 3 év börtönbüntetés mellett elrendelte a korábbi, 6 hónap felfüggesztett fogházbüntetésének letöltését is.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be felmentésért és enyhítésért.