Malacot lopott, majd autót gyújtott fel a 2 férfi, akiket a bíróság börtönbüntetésre ítélt

A Komáromi Járásbíróság a 2022. április 5. napján tartott folytatólagos tárgyaláson, lopás vétsége és rongálás vétsége miatt indult ügyben hozott jogerős ítéletet azzal a két férfival szemben, akik előbb egy sertéstelepről loptak, majd egy gépkocsit akartak eltulajdonítani, azonban azt nem sikerült beindítaniuk, ezért felgyújtották.

A megállapított tényállás szerint a két férfi a Komáromhoz közeli sertéstelepről 2020. július 27-ére virradóan 1 darab 120 kg-os sertést, 5 darab 20 kg-os választási malacot, gázpalackot, perzselőt, talicskát, akkumulátort lopott el összesen 202.900 forint értékben. Az eltulajdonított értékeket az elsőrendű vádlott ácsi ingatlanába szállították. A vádlottak a disznót levágták, a feldolgozott húst közösen felhasználták. A gázpalackot, a perzselőt és az akkumulátort az elkövetők néhány nappal később visszavitték a sértettnek, valamint 50.000 forint kártérítést fizettek neki, így a sértett kárából 78.900 forint térült meg.

A két férfi 2020. augusztus 5-én 22 óra körüli időben egy szarvasmarhatelephez vezető úton felfigyelt egy nyitva hagyott gépkocsira. A járművet az I. rendű vádlott megpróbálta beindítani azért, hogy azt eltulajdonítsák, azonban ez nem sikerült, így felhagytak eltulajdonítási szándékukkal, majd az üzemképtelen járművet a közelben lévő bokros-fás területre tolták és ott felgyújtották azért, hogy a nyomokat eltüntessék. A II. rendű vádlott öngyújtóval meggyújtotta az ülés kárpitját, a tűz szétterjedt a gépkocsi belsejében, emiatt a jármű teljesen kiégett.

A bíróság az egyik férfit 2 év börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, 1 év járművezetéstől eltiltásra, és 62.000 forint vagyonelkobzásra, a másik férfit 1 év 2 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, és 62.000 forint vagyonelkobzásra ítélte. Mindkét férfi többszörösen büntetett előéletű, visszaeső, illetve különös visszaeső.