Letartóztatásban a negyedóra alatt elfogott dorogi rablópáros

Az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte annak a két 18 éves férfinak a letartóztatását, akik ellen rablás, garázdaság és rongálás gyanújával indult eljárás.

A nyomozás adatai szerint az egyik gyanúsított 2022. március 28-án délután Tokodaltárón egy, az utcán parkoló személygépkocsi első szélvédőjét egy téglával betörte, ezzel 62.000 forint kárt okozott. A férfival szemben további gyanú is felmerült. A 18 éves fiú hasonló korú társával 2022. április 03-án az esti órákban Dorogon egy üzletből 15.235 forint értékű szeszesitalt, élelmiszert és energiaitalt tulajdonított el. Ezt követően a gyanúsítottak a szeszesitalból fogyasztottak, majd a gyalogos vasúti átjáróban összetalálkoztak a sértettel. A két fiatal emelt hangon cigarettát kért a sértettől, majd egyikük pénzt követelt tőle. A sértett közölte, hogy sem cigarettája, sem pénze nincs. Ezután az egyik gyanúsított egy határozott mozdulattal megpróbálta levenni a sértettről a sapkáját, de a sértett azt megfogta. Ezután a két gyanúsított közös erővel próbálta meg kitépni a sértett kezéből a sapkát, az egyikük megragadta a sértett nyakát és ököllel az arcán megütötte. Ennek hatására a sértett férfi az 1.400 forint értékű sapkát elengedte, amellyel az elkövetők a helyszínről elszaladtak.

A dorogi rendőrök a sértett bejelentését követő negyedórán belül a két gyanúsítottat elfogták, és ellenük rablás, garázdaság, és rongálás miatt eljárást indítottak.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és a védő fellebbezést jelentettek be.