Gyermekük előtt bántalmazta élettársát a férfi, akit felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság

A Komáromi Járásbíróság a 2022. április 4.. napján tartott előkészítő ülésen, kapcsolati erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki gyermeke érzelmi fejlődését is veszélyeztette azzal, hogy élettársát rendszeresen bántalmazta, megalázta. Az ítélet jogerős.

A megállapított tényállás szerint a férfi és a sértett nő élettársi kapcsolatban éltek a nagyigmándi ingatlanban, közösen nevelték kiskorú gyermeküket. A férfi 2017. évtől kezdődően féltékenysége okán egyre több konfliktust kezdeményezett a sértettel szemben. A férfi 2020. márciusa és 2020. április 14. közötti időben már naponta trágár, megalázó szavakkal illette a sértettet, akit 1 hónapon belül 4 alkalommal arcul is ütött, illetve többször veréssel fenyegette meg. A férfi magatartásának minden alkalommal tanúja volt a 8 éves gyermekük, aki végignézte édesanyja megalázását, bántalmazását, és sírva kérte a vádlottat, hogy ne bántsa az édesanyját.

A férfi 2020. április 13-án este is kiabált sértettel, aki másnap elhatározta, hogy kiskorú gyermekével együtt elköltözik a férfitól. A sértett albérletet vett ki és összepakolt a költözéshez. 2020. április 14-én délelőtt az ismétlődő kiabálások miatt, a nő a hálószobában lévő ágyon a riadt kiskorú sértettet ölébe vette és a gyermekkel összekuporodott, miközben a vádlott 4 alkalommal arcul ütötte a nőt. Ezt követően a férfi a nő haját húzta, majd ismételten többször megütötte. A vádlott viselkedése a kiskorú gyermek érzelmi, erkölcsi fejlődését veszélyeztette.