Sörözőben történt garázdaság bűntette ügyében született ítélet

A Komáromi Járásbíróság a mai napon tartott nyilvános tárgyaláson garázdaság bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet.

A megállapított tényállás szerint az ittas állapotú két férfi 2019. július 11-én 21 óra körüli időben a Komáromhoz közeli községben lévő sörözőben a vendégekkel kötekedett. Az egyik férfi vendéget a két vádlott veréssel fenyegette, illetve ököllel a fején ütlegelte. A bántalmazott férfi védekezésképpen egy sörös üveggel az egyik támadót a fején megütötte. Ezt követően a két támadó férfi, valamint az időközben a helyszínre érkező nő tovább bántalmazta a sértettet ököllel, tenyérrel arcon, mellkason ütlegelték, illetve a nő meg is karmolta őt.

A megtámadott férfi bemenekült a mosdóba, ezután a vádlottak a mosdó ajtaját rugdosták, az ablakát betörték, ezzel abban 8.935 forint kárt okoztak. A sértett férfi csak a rendőrök kiérkezésekor tudott kiszabadulni a mosdóból.

A Komáromi Járásbíróság a büntetett előéletű férfit 1 év 2 hónap börtönbüntetésre, a szintén büntetett előéletű nőt 40 nap elzárásra, míg a másik férfit 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet kihirdetését követően az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlottak az ítéletet tudomásul vették.