Börtönbüntetésre ítélte a bíróság a mentőápolóra támadó férfit

A Komáromi Járásbíróság a 2022. március 29. napján tartott tárgyaláson, 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, 3 év járművezetéstől eltiltásra, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki az őt ellátó mentőápolóra támadt. Az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.

Jelen ügyhöz egyesítésre került korábban a vádlott ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult ügy is, ezért a bíróság az ítéletben erről is döntött.

A megállapított tényállás szerint 2019. április 17. napján 19 óra 5 perckor az Országos Mentőszolgálathoz bejelentés érkezett, mely szerint egy földön fekvő beteghez kértek mentőt az ácsi helyszínre. A mentőegység tagjai a helyszínen megállapították, hogy a vádlott nincs életveszélyben, panaszát alkohol miatti intoxikáció okozta, ezért a kórházba szállításhoz az ittas állapotban lévő vádlottat hordágyon fekve pozícionálták.

A vádlott a mentőgépkocsiban lévő hordágyon agresszívvé vált, dobálta a testét, a mentő oldalfalát öklével ütögette, megpróbált leszállni az ágyról, ezért a mentőápoló próbálta a hordágyon tartani. A vádlott a mentőápoló segítségére siető mentőgépkocsivezető felé ütött, mely cselekményeivel a vádlott akadályozta a mentőegység tagjainak jogszerű eljárását, akik ezért rendőri intézkedést kértek a helyszínre.

A vádlott cselekménye következtében a mentőgépkocsi hordágy háttámlája eltörött, ami 78.613 forint rongálási kárt eredményezett.