Letartóztatásban marad a fejszenyéllel bántalmazó tatabányai férfi

A Tatabányai Járásbíróság a 2022. március 28. napján tartott ülésen, halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben újabb 2 hónappal meghosszabbította annak a tatabányai férfinek a letartóztatását, aki egy fejszenyéllel 2 embert is súlyosan bántalmazott.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2021. március 27. napján 22 óra 15 perc körül a tatabányai telkén, ittas állapotban - ököllel és egy fejszenyéllel – fején, lábán és testének egyéb részein bántalmazta a sértettet amiatt, hogy a sértett engedély nélkül elvitte, majd összetörte a gyanúsított gépkocsiját. A sértettet a bántalmazás miatt kórházban ápolták, azonban 2021. április 14-én a koponyasérüléssel közvetett, részleges okozati összefüggésben elhalálozott.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2021. március 12. napján 15 óra körüli időben a telkén - minden különösebb előzmény nélkül - egy fejszenyéllel több, fejre, mellkasra és lábra mért ütéssel bántalmazta a telekre belépő másik sértettet, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

A gyanúsított letartóztatását 2021. március 30. napján rendelte el a bíróság, melyet most 2 hónappal ismételten meghosszabbított. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén újabb, személy elleni erőszakkal, illetve felfegyverkezve megvalósításra kerülő, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A végzés nem végleges, a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be ellene.