Letartóztatás meghosszabbítás a „káfonyás rablás” ügyében

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája – ülésen kívül – 2022. május 23. napjáig (2 hónappal) meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki a gyanú szerint pszichikai bűnsegélyt nyújtott a másik gyanúsítottnak egy harmadik férfi káfonyát tartalmazó dohányzacskójának erőszakkal történt elvételében és megtartásában. A gyanúsított számos alkalommal volt már büntetve, a letartóztatás meghosszabbítása a bűnismétlés veszélye miatt indokolt. A végzés nem végleges.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. szeptember 23-án a kora délutáni órákban a gyanúsított és társa pszichoaktív szert (káfonyát) vásárolt egy férfitől, amelyet közösen elszívtak, majd a gyanúsított társa további pszichoaktív szert akart szerezni a férfitől, ezért erőszakkal elvette tőle a szert tartalmazó dohányzacskóját. A férfi vissza akarta azt szerezni, azonban a gyanúsított és társa a dohányzacskó oda-visszadobálásába kezdett. Végül a férfinek sikerült a dohányzacskót elkapni, és azzal a helyszínről elfutott.

A férfi, akitől a pszichoaktív anyagot elvették, a fenti cselekményt követően a közelben, egy tatabányai buszmegállóban késsel hasba szúrt egy férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett, ezért őt a bíróság már korábban letartóztatta.

A rablás bűncselekményének elkövetőjét a bíróság más ügyben tartóztatta le.