Meghosszabbította a bíróság az anyósát megölő férfi letartóztatását

A Tatabányai Járásbíróság a 2022. március 25. napján tartott ülésen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult ügyben, újabb 3 hónappal – 2022. június 26. napjáig - meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását. A letartóztatás meghosszabbítására a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor. A végzés nem végleges, mivel a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

A nyomozás eddigi adatai szerint a vádlott 2021. június 25. napján 13 óra körüli időpontban egy tatabányai ingatlanban előzetes szóváltást követően, csípőtájékon megrúgta a lépcsőn előtte haladó anyósát, az idős korú sértettet. A sértett a zuhanás következtében bal oldali homloktájék zúzódást, a bal váll és felkar hámfosztásos sérüléseit, bal oldali sorozat bordatörést szenvedett el.

A gyanúsított ekkor a földön magatehetetlenül fekvő, idős sértett látványától rendkívüli haragra gerjedt, és őt 2-3 alkalommal a felsőtestén megrúgta, majd rátérdelt a hátára, felső testét nagy erővel hátrafeszítette, fejét több alkalommal a járólapba ütötte. A sértett halálát sérüléses és vérzéses sokk okozta.