Kifosztás bűntette miatt 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit

A Tatai Járásbíróság a 2022. március 25. napján tartott tárgyaláson ítéletet hozott azzal a férfivel szemben, aki 2019 nyarán több táborból, nyaralóból összesen 3,8 millió forint összegben tulajdonított el értéktárgyakat, készpénzt.

A megállapított tényállás szerint a büntetett előéletű férfi 2019. nyarán Tatán és több Balaton-parti településen surrant be ifjúsági táborokba, nyaralókba, ahonnan különböző értéktárgyakat tulajdonított el, több esetben az ott alvó sértettektől, hogy a maga és élettársa megélhetését ezekből biztosítsa, illetve egészítse ki. Az egyik esetben a vádlott egy fonyódi üdülőbe a nyitott ajtón keresztül bement, majd a földszinti szobából eltulajdonította a sértett tulajdonát képező, 350.000 forint értékű Apple Mac Book-ját, az 50.000 forint értékű JBL hangszóróját, valamint a fürdőszobában felakasztott nadrág zsebéből 120.000 forint készpénzt, miközben a sértett a másik szobában aludt. Az okozott kár nem térült meg. A 46 vádpontban rögzített, összesen 3,8 millió forint összegű károkozásból 1,3 millió forint nem térült meg.

A Tatai Járásbíróság a vádlottat 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 1.387.083 forint összegben vagyonelkobzást rendelt el. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.