Fegyházbüntetést kapott a személyazonosságát váltogató férfi

A Komáromi Járásbíróság a mai tárgyaláson, közokirat-hamisítás bűntette miatt 2 év fegyházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a többszörös és különös visszaeső férfit, aki kétszer is személyazonosságot váltott. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 1993-ban, majd 2016-ban is nevet változtatott. A második névváltoztatását követően jogtalanul magánál tartotta az előző nevére kiállított valódi vezető engedélyt, melyet „elvesztés” miatt 2016-ban érvénytelenítettek. A férfi 2019. január 3-án nem jelent meg a büntetés-végrehajtási intézetben a közokirat-hamisítás bűntette miatt 3 év 8 hónap fegyházbüntetés letöltésére, ezért a bíróság 2019. március 20-án elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

A körözött férfit 2019. szeptember 4. napján rendőri ellenőrzés alá vonták, melynek során a vádlott azért, hogy eltitkolja kilétét, a korábbi nevére kiállított, már érvénytelenített vezetői engedélyét adta át. A férfival szemben helyszíni bírságot szabtak ki a gépkocsi kötelező felelősségbiztosításának hiánya miatt, azonban az ellenőrzés során a használt névvel nem találtak körözött személyt, így a vádlottat a helyszínről elengedték.

2019. december 1. napján egy újabb közúti rendőri ellenőrzés alkalmával, ismételten a korábbi nevére kiállított okmányokat adta át a férfi. A rendőrök megállapították, hogy a névvel egyező személyi adatokkal rendelkező elkövetőt több hatóság is körözi, ezért a férfit előállították.