A bíróság ismét meghosszabbította a Tatabányai késelő letartóztatását

Tatabányai Járásbíróság a 2022. március 21. napján tartott ülésen, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indult ügyben újabb 2 hónappal meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki egy tatabányai buszmegállóban hason szúrt egy másik embert. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottal szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának a lehetősége, ezért a letartóztatás meghosszabbítása indokolt. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

A gyanú szerint a férfi 2020. szeptember 23-án 14 óra 45 perc körül, egy tatabányai buszmegállóban kiabálni kezdett a sértettel, majd egy késsel, kaszáló mozdulattal, a hasa bal oldalán, hasüregbe hatolóan, és a májon áthatolóan megszúrta. A sérülés közvetett életveszélyes sérülésnek tekinthető.

Ezen kívül a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2020. június 27-én 15 óra körüli időpontban, egy tatabányai játszótéren előzetes szóváltást követően, egy másik sértettel dulakodni kezdett, amely során a férfit két alkalommal combon, egy alkalommal pedig vádlin szúrta. A szúrással okozott sérülések nyolc napon belül gyógyulók voltak, de a támadott testtájékra és a szúrások erejére figyelemmel a gyanúsított cselekménye alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására is.