Román embercsempészt ítélt el a bíróság

A Komáromi Járásbíróság a 2022. március 17. napján ítéletet hozott egy román állampolgárságú embercsempész ügyében, aki 11 fő afgán állampolgárságú migránst próbált meg Ausztriába vinni.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott 2021. július 24-én 7 óra körüli  időben Magyarország területén, a magyar-szerb államhatár térségében, egy lakott területen kívüli, erdős területen, a német honosságú zárt rakterű, áruszállító gépkocsiba összesen 11 fő, afgán állampolgárságú, Szerbiából Magyarországra jogellenesen, érvényes útiokmányok, valamint beutazási és tartózkodási engedély nélkül, embercsempészek segítségével érkezett személyt vett fel azzal a szándékkal, hogy őket Ausztriába szállítja.

A férfi utasaival Ausztria felé indult. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságának járőrei 2021. július 24-én 13 óra 10 perckor az M1 autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 83. km-szelvényben ellenőrzés alá vonták a járművet, amelyben a 11 afgánt megtalálták.

A bíróság a fentiek alapján megállapította a vádlott bűnösségét az embercsempészés bűntettében, és ezért 2 év 8 hó börtönbüntetésre és 5 év 4 hó, Magyarország területéről kiutasításra ítélte.

Az elsőfokú ítélet jogerős, ellene nem jelentettek be fellebbezést a felek.