A bíróság börtönbüntetésre ítélte és kiutasította az országból a szerb embercsempészt

A bíróság ítéletében megállapította, hogy a szerb állampolgárságú vádlott ismeretlen személy megbízásából, sikeres szállítás esetén 200,-Euro/fő díjazás ígérete ellenében, 2021. június 19-én a reggeli órákban Magyarország területén, a magyar-szerb államhatár térségében, az általa bérelt személygépkocsiba összesen 7 fő, szír állampolgárságú, Szerbiából Magyarországra jogellenesen, érvényes útiokmányok, valamint beutazási és tartózkodási engedély nélkül, embercsempészek segítségével érkezett személyt vett fel azzal, hogy őket Ausztriába szállítja.

A gépkocsival Ausztria felé indult, a jármű utasterében 5 főt, a csomagterében pedig 2 főt szállított. A közlekedése során a vádlott 2021. június 19-én 9 óra 30 perc körüli időben, az M1 autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 95. km szelvényben személyi sérüléssel járó közlekedési balesetet okozott, amely miatt szükségessé vált rendőr intézkedés során a gépkocsiban utazó 7 szír migránst megtalálták.

Komáromi Járásbíróság a megállapított tényállás alapján a 2022. március 17. napján előkészítő ülésen a vádlottat embercsempészés bűntette miatt 2 év 8 hó börtönbüntetésre és 5 év 4 hó, Magyarország területéről kiutasításra ítélte.

Az ítélet jogerős, ellene nem jelentettek be fellebbezést a felek.