Pénzbüntetés garázdaságért

A Tatabányai Járásbíróság a garázdaság vétsége miatt indult ügyben, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben rendelkezett azzal a nővel szemben, akit a rendőrség a kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása miatt állított elő.

A megállapított tényállás szerint az ittas állapotban lévő nő 2021. július 1-jén az oroszlányi munkásszálló udvarán lévő, kijelölt dohányzóban dohányzott, amelynek során dühében több alkalommal megütötte a dohányzó lemezfalát, amelyben kár nem keletkezett.

Ezt követően 18 óra 40 perc körüli időben az Oroszlányi Rendőrkapitányság járőrei bejelentés alapján a munkásszállóhoz mentek, ahol a nő fiával szemben intézkedésre volt szükség és a járőrök a férfit a szolgálati gépjármű hátsó ülésére ültették. A nő a rendőrségi gépjármű elé állt és kiabálni kezdett, majd ököllel a személygépkocsi motorháztetejét megütötte. A járőrök közölték a nővel, hogy ezen bűncselekmény miatt elfogásra kerül és felszólították, hogy kezeivel támassza meg a motorháztetőt. A nő ezután ismét megütötte öklével a gépjármű motorháztetejét. A vádlott a gépjárműben nem okozott kárt.

A Tatabányai Járásbíróság a vádlottal szemben 200.000 forint pénzbüntetést szabott ki. A büntetővégzés jogerős.