Elzárásra ítélte a bíróság a csaló nőt

A Tatai Járásbíróság a 2022. március 9.  napján tartott tárgyaláson, csalás bűntette miatt hozott ítéletet azzal a nővel szemben, aki több mint félmillió forint összegű kárt okozott egy férfinek. 

A megállapított tényállás szerint a sértett férfi 2017. áprilisában internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a vádlott nővel, aki álnéven mutatkozott be, és valótlanul azt mondta a férfinek, hogy Győrben lakik és lakberendezőként dolgozik, továbbá válófélben van a férjétől, aki egy osztrák vállalkozó.

A vádlott az egyik telefonbeszélgetésben valótlanul azt állította a tatai sértettnek, hogy a mobiltelefonja összetörött, és nincs pénze újat venni, mire a sértett azt válaszolta, hogy ő részletfizetéssel tud vásárolni telefont, melyet odaad a vádlottnak, de csak akkor, ha a törlesztő részleteket a vádlott fizetni fogja. A nő erre ígéretet tett és 2017. május 13-án Székesfehérváron személyesen találkoztak, hogy megbeszéljék a telefonvásárlás részleteit. A nő a találkozón azt mondta a sértettnek, hogy a barátnőjének élelmiszert kell vásárolnia, azonban nincs nála pénz, így kérte a sértettet, hogy fizesse ki a vásárlása ellenértékét, 56.728 forintot, melyet később visszafizet. Ugyancsak ezen alkalommal a nő egy arany fülbevalót is vásárolt 130.432 forintért, melynek kifizetésére szintén a férfit kérte meg a későbbi visszafizetés ígéretével.

A sértett 2017. május 13-án a tatabányai üzletben megvásárolt egy 261.360 forint értékű mobiltelefont 59.400 forint előfizetői díjjal együtt, majd azt átadta a nőnek, aki megígérte neki, hogy a törlesztőrészletet minden hónapban átutalja a folyószámlájára. Ezen alkalommal a vádlott kölcsönkért és kapott a sértettől 15.000 forintot üdítő vásárlására.

A vádlottnak nem állt szándékban a kölcsönkért összegek visszafizetése és a mobiltelefon vételárának törlesztése, a sértettet folyamatosan hitegette a visszafizetés időpontjával kapcsolatban, végül a sértett számára elérhetetlenné vált.

A Tatai Járásbíróság a vádlottat 80 nap elzárásra ítélte, valamint kötelezte a sértettnek okozott 522.920 forint összegű kár megfizetésére. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.