Meghosszabbította a bíróság az internetes társkereső csaló letartóztatását

A Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája, többrendbeli csalás bűntette miatt indult ügyben 2 hónappal – 2022. május 5. napjáig - meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki internetes társkereső oldalakon megismert nőknek okozott kárt. A végzés nem végleges.

A letartóztatás elrendelésére 2021. november 5. napján került sor, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt.

Az indítvány szerint a férfi öt nőt ismert meg internetes társkereső oldalakon, mindegyiket tévedésbe ejtette, és nekik különböző összegű kárt okozott.

Az egyik esetben az internetes oldalon keresztül párkapcsolatot létesített egy nővel, és annak ígéretével, hogy közösen vásárolnak házat, arra vette rá, hogy a nő a saját bábolnai családi házát eladja. A nő több részletben, összesen 10.400.000 forintot utalt át a férfinak 2021. január-május között azért, hogy ebből rendezze a közös házuk vételárát és egyéb költségeket, azonban a férfinak ilyen szándéka nem volt.

További 4 esetben az internetes párkereső oldalakon megismert nőktől szemműtétre hivatkozással kért és kapott kölcsön különböző nagyságú pénzösszeget, mellyel a 4 nőnek összesen 3.430.000 forint kárt okozott.