Meghosszabbították a letartóztatását a 2 ukrán állampolgár bántalmazásával gyanúsított férfinek

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája ülésen kívül, iratok alapján 2 hónappal – 2022. április 28. napjáig - meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki társával együtt 2 ukrán állampolgárt bántalmazott Tokodaltárón. A végzés nem végleges.

A letartóztatás 2021. október 28. napján került elrendelésre. A gyanúsított a nyomozás megindulását követően a hatóság elől elrejtőzött, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon maradása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. A gyanúsított korábban több erőszakos bűncselekményt követett el, legutóbb erőszakos többszörös visszaesőként ítélték el, ezért megalapozottan feltehető az is, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak 2021. október 11-én az esti órákban egy tokodaltárói büfében együtt szórakoztak, italoztak két alkalmi ismerősükkel, az ukrán állampolgárságú sértettekkel, melynek során valamennyien ittas állapotba kerültek. 22 óra után együtt indultak el a sértettek tartózkodási helyére. Útközben betértek egy sötét, szűk utcába, ahol a gyanúsítottak hirtelen rátámadtak a sértettekre, bántalmazták őket. Az egyik sértettet megütötték, aki ennek következtében hanyatt esett, majd a földön fekvő sértettet megrugdalták és a magatehetetlenül fekvő, vérző sértettet hátrahagyva elmentek a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes koponya sérüléseket szenvedett el.