Börtönbüntetést kapott az esztergomi kocsmai verekedő

Az Esztergomi Járásbíróság a 2022. február 25. napján tartott tárgyaláson, garázdaság vétsége miatt hozott ítéletet azzal a szegedi férfival szemben, aki ittas állapotban a pultosnőre, és a nő védelmére kelt vendégekre támadt egy esztergomi kocsmában.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2019. november 1-jén egy esztergomi kocsma kerthelyiségében ittas állapotban elaludt. A pultosnő a férfit három alkalommal is felrázta, és megkérte, hogy ne ott aludjon. A vádlott ezt zokon vette, ezért a harmadik alkalommal megfogta és megrántotta a nő pólóját. Ekkor a nő segítségére sietett az egyik férfi vendég, aki közéjük állt. A vádlott lökdösni kezdte a férfit, aki igyekezett lefogni a vádlottat, hogy megakadályozza abban, hogy őt megüsse. Két másik férfi vendég is próbálta a dulakodó férfit lefogni. A vádlott az egyik férfit egy üveg hamutartóval fejbe dobta, ezután ököllel is meg akarta ütni, de a sértett elhajolt. Az ittas vádlott ezután a másik férfit a fején egy kemény tárggyal ütötte meg, akinek a további ütéseket sikerült kivédenie. Az elkövető egy harmadik férfinak a kezét próbálta megharapni, majd a combján ütötte meg.

A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2018-ban lopás bűntette miatt 2 év 6 hó fegyházbüntetésre ítélte, amelyből 2019. május 27-én szabadult.

Az Esztergomi Járásbíróság a mai tárgyaláson a vádlottat 1 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, a vádlott felmentésért jelentett be fellebbezést.