2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott a szerb embercsempész

A Komáromi Járásbíróság a 2022. február 24. napján tartott előkészítő ülésen, 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte és 6 évre kiutasította Magyarország területéről azt a szerb állampolgárságú férfit, aki 4 szír migránst kísérelt meg jogellenesen Ausztriába szállítani.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2021. február 03-án a szerb-magyar határ közelében az általa vezetett személygépkocsiba felvett 4, magát szír állampolgárnak valló személyt, akik Magyarország területére jogellenesen, érvényes úti okmányok nélkül érkeztek. A vádlott azzal a szándékkal vette fel a migráns személyeket, hogy jogellenesen Ausztriába szállítja őket.

2021. február 03-án 14 óra 45 perckor az M1 autópálya Győr felé vezető oldalának 93 km-szelvényénél rendőri ellenőrzés alá vonták a férfi által vezetett személygépkocsit, melynek során az utastérben megtalálták a 4 fő migráns személyt.

Az ítélet kihirdetését követően az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős.