Másfél év felfüggesztett börtönt kapott a férfi, aki megtámadta volt élettársa ismerősét Környén

A Tatabányai Járásbíróság jogerős végzésében döntött annak az 55 éves környei férfinak az ügyében, aki a lakótelepen megtámadta volt élettársa férfi ismerősét, őt megütötte és megkergette.

A bíróság megállapította, hogy a sértettet a vádlott volt élettársa 2021. június 28-án arra kérte, hogy vigyen neki benzint a Környén leállított autójába. A sértett férfi a lakótelepi parkolónál az autó mellett állt, amikor az elkövető – aki a nő volt élettársa – odament hozzá, számon kérte a sértettet, hogy mit keres a volt élettársa társaságában, miközben ököllel többször megütötte. A megtámadott férfi ezután elszaladt, az elkövető utána futott. Egy épülettömb megkerülését követően a sértett autóba ülve menekült el a helyszínről.

Az ütések következtében a sértettnek orrzúzódása és fogkorona törése keletkezett, a bántalmazás módja alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására. A bíróság ezért testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki a vádlott bűnösségét, és őt 1 év 6 hónap -végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta, valamint 100.000 forint pénzbüntetést szabott ki.