Letartóztatás rablás bűntette ügyében

A Tatabányai Járásbíróság a 2022. február 23. napján tartott ülésen, a rablás bűntette miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A gyanúsított számos alkalommal volt már büntetve, így letartóztatására a bűnismétlés veszélye miatt került sor.

A letartóztatást elrendelő végzés nem végleges, mivel a gyanúsított fellebbezést jelentett be az ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. szeptember 23-án a kora délutáni órákban a gyanúsított és társa pszichoaktív szert vásároltak egy férfitől, amelyet közösen elszívtak, majd a gyanúsított társa további pszichoaktív szert akart szerezni a férfitől, ezért erőszakkal elvette tőle a szert tartalmazó dohányzacskóját. A férfi vissza akarta azt szerezni, azonban a gyanúsított társa a visszaszerzés meghiúsítása céljából odadobta azt a gyanúsítottnak és ezzel egy oda-vissza dobálás kezdődött. Végül a férfinek sikerült a dohányzacskót visszaszereznie akként, hogy azt a levegőben elkapta, majd azzal a helyszínről elfutott.

A gyanúsított cselekménye bizonyítás esetén pszichikai bűnsegédként elkövetett rablás bűntettének minősül.

A férfi, akitől a pszichoaktív anyagot elvették, a fenti cselekményt követően a közelben, egy tatabányai buszmegállóban késsel hasba szúrt egy férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett, ezért őt a bíróság már korábban letartóztatta.

A rablás bűncselekményének elkövetőjét a bíróság más ügyben tartóztatta le.