Börtönbüntetésre ítélte a bíróság az esztergomi munkásszállón halált okozó testi sértés vádlottját

A Tatabányai Törvényszék a 2022. február 23. napján tartott előkészítő ülésen, halált okozó testi sértés bűntette ügyében hozott ítéletet.

A megállapított tényállás szerint az ittas állapotú férfi 2021. január 1-jén 05 óra körüli időpontban az esztergomi munkásszálló épületének - a sértett és egy másik férfi által lakott - szobájában, konfliktusból eredően ököllel állcsúcson ütötte a szintén ittas állapotú sértettet. A sértett az ökölütés következtében eszméletét vesztette, hanyatt esett, és a fejének bal oldalával nagy erővel a parkettára csapódott. Az elszenvedett sérülések miatt a sértettet több alkalommal meg kellett műteni, majd a sértett 2021. február 5. napján - a bántalmazással okozati összefüggésben -elhalálozott.

A Tatabányai Törvényszék a vádlottat 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A bíróság megszüntette a vádlott letartóztatását és bűnügyi felügyeletét rendelte el Baranya megye területére. A végzés végleges.