Tetten érték lopás közben a férfit, letartóztatását elrendelte a bíróság

A Tatabányai Járásbíróság a 2022. február 22. napján tartott ülésen, lopás bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte egy tatabányai lakhelyű, 9 alkalommal büntetett férfi letartóztatását. A letartóztatás elrendelése a bűnismétlés veszélye miatt indokolt.

A gyanúsítottat legutóbb a Tatabányai Járásbíróság 2016. július 14. napján jogerős ítéletével rablás bűntette miatt, erőszakos többszörös visszaesőként 6 év fegyházbüntetésre ítélte, amelyből 2022. február 14-én szabadult.

A férfi 5 nappal később, 2022. február 19. napján 22 óra 30 perc körüli időben – feltehetően kerítés átmászás módszerével – behatolt egy tatabányai családi ház udvarába, és onnan a csukott, de nem zárt bejárati ajtón keresztül a lakóházba jutott, és ott több helyiségben kutatást végzett. A házban lakó idősebb férfi tetten érte a gyanúsítottat. Az elkövetőnél lévő táskából előkerültek összesen 152.665 forint értékben különböző tárgyak, illetve a gyanúsított a lakásban eltulajdonítási célzattal összekészített 604.000 forint értékben különböző használati tárgyakat, illetve készpénzt, bankkártyát, iratokat, mobiltelefont.

A letartóztatást elrendelő végzés nem végleges, mivel a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.