A bíróság meghosszabbította a letartóztatását annak a férfinek, aki hasba szúrta élettársát

A Tatabányai Járásbíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben, ülésen kívül, iratok alapján 3 hónappal – 2022. április 15-ig - meghosszabbította annak a 32 éves férfinek a letartóztatását, aki hasba szúrta élettársát.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a bizonyítást veszélyeztetné, mivel a sértett befolyásolásának ténye fennáll, feltehetően a tanúkat is jogellenesen befolyásolná. Ezenkívül a gyanúsított többszörös visszaeső, így szabadlábon hagyása esetén feltehetően újabb élet vagy testi épség elleni bűncselekményt követne el. A végzést az ügyész tudomásul vette, azonban az nem végleges, a gyanúsítottnak és ügyvédjének 3 nap áll rendelkezésére a jognyilatkozat megtételére.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2021. december 11. napján, a délutáni órákban az aznapi vitát és fizikai bántalmazást követően egy tatabányai ingatlan területén késsel hasba szúrta a vele egy háztartásban élő sértettet. A sértett a szúrás következtében hasüregbe hatoló életveszélyes sérülést szenvedett, életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani.