Traktort és mobilházat lopott, letartóztatta a bíróság

A Tatabányai Járásbíróság a mai ülésén, jelentős értékre elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki többek közt traktort és mobilházat lopott társaival. A bíróság álláspontja szerint az elfogatóparancs alapján elfogott férfi szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné. A letartóztatást elrendelő végzés nem végleges, mivel a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

A megalapozott gyanú szerint a férfi bűntársaival együtt 2021. április 18. és május 19. között egy szomódi ingatlanról elloptak 1 mobilházat, 2 traktort, 1 pótkocsit és 9 vasajtót, melyek együttes értéke meghaladja a 6 millió forintot.

Megalapozott a gyanú arra is, hogy a férfi és az egyik bűntársa 2021. december 14. és december 20. között egy gazdasági társaság dunaalmási telephelyéről 142 darab üres gázpalackot loptak el, melyek együttes értéke: 686.944 forint.

A NAV pénzügyőrei 2021. december 20-án az M1-es autópálya Tata-Remeteség pihenőjében intézkedés alá vonták a gépjárművet, amelyben a férfi és a bűntársa a gázpalackokat szállította. A Tatabányai Járásbíróság 2021. december 23-án elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, akivel a most őrizetbe vett férfi a gázpalackokat eltulajdonította.