Ítélet született embercsempészés bűntette ügyében

A Komáromi Járásbíróság a 2022. január 13. napján tartott tárgyaláson, embercsempészés bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet egy román állampolgárságú férfivel szemben. A bíróság a vádlottat 3 év börtönbüntetésre ítélte és 6 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be, míg az ügyész 3 napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta.

A megállapított tényállás szerint 2021. április 16-án a Kisbéri Rendőrkapitányság járőrei ellenőrzés alá akarták vonni a 81-es számú főúton Győr irányába közlekedő, német honosságú gépkocsit, azonban a sofőr a rendőröket észlelve a gépjárművel gyorsítva menekülni kezdett és a főútról lekanyarodott a Kisbérhez tartozó Kalmár-dűlőbe, ahol zsákutcába jutott, így a járőrök elfogták őt.

A rendőri intézkedéskor a férfi gépkocsijában tartózkodott négy, magát kurdnak valló török állampolgár, akik Törökországban 3000 Eurót helyeztek letétbe embercsempészeknek azzal, hogy a pénzt Ausztriába érkezésük után kapják meg. A migránsok Szerbiából gyalogosan, illegálisan léptek Magyarország területére, ahol egy megadott helyen várakoztak és a vádlott által vezetett járművel indultak tovább Ausztria irányába.