Fizetés nélkül távozott a szállodákból a nő, ítéletet hozott ügyében a bíróság

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. január 5. napján tartott tárgyaláson, kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt, távollétében 4 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 522.721 forint vagyonelkobzást szabott ki azzal a nővel szemben, aki úgy okozott kárt a hoteleknek, hogy a szállások költségeit nem fizette ki, az nem is állt szándékában.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő fellebbezést jelentette be ellene, így az nem jogerős.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2019. január-május között internetes úton, különböző e-mail címekről országszerte rendszeresen foglalt szállásokat, majd a szálláshelyeken minden esetben álnevet, valótlan lakcímeket és elérhetőségeket használva jelentkezett be, a szállásadókat megtévesztve fizetési szándék nélkül vette igénybe a szálláshelyek szolgáltatásait, majd onnan fizetés nélkül távozott. A csaló nő 9 hotelnek összesen több mint 1,2 millió forint kárt okozott.

Az egyik nagykanizsai hotelben 2019.04.15. napján foglalt szobát. A szállás elfoglalása érdekében itt is álnéven töltött ki bejelentő lapot. A foglalás szerint 5 éjszakát töltött volna a hotelben, melynek költségét a szálloda recepciósa előre kért kifizetni. A vádlott arra hivatkozva, hogy a szállásdíj rendezése érdekében pénzt vesz magához, távozott a hotelből, de oda már nem tért vissza. A nő rögtön egy másik nagykanizsai hotelbe jelentkezett be 6 éjszakára szóló foglalásra hivatkozva és itt is valótlan személyes adatokat adott meg. Az előző hotel személyzetének jelzése alapján azonban a valótlan adatokkal bejelentkezés tényét megállapították, ezért igényét elutasították.

A nő az ügyvédjén keresztül megüzente a hatóságoknak, hogy az eljárásban nem kíván részt venni. Őt a nyomozó hatóság elfogatóparancs alapján akkor fogta el, amikor egy balatonfüredi szállodában próbált szintén hamis adatokkal szállást foglalni.