Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a tatabányai lakásba besurranó tolvaj

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. november 23. napján tartott tárgyaláson, kifosztás bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint pártfogó felügyeletét rendelte el annak a nőnek, aki éjjel bement egy lakásba és az alvó sértett pénztárcáját eltulajdonította. Az ítélet jogerős.

A megállapított tényállás szerint a nő 2021. február 20-án 2 óra 14 perc körüli időben egy tatabányai lakásba a csukott, de nem zárt ajtón keresztül bement, és a lakásban kutatást végzett. A vádlott a lakás egyik szobájába – ahol a sértett és két kollégája aludt – bement, majd az alvó sértett ágya melletti széken lévő pénztárcáját a benne lévő személyes irataival, 16.800 forint, valamint 11 román lei készpénzzel együtt eltulajdonította.

A vádlott cselekményére a lakásban tartózkodó személyek felébredtek, az egyik férfi a vádlottat kérdőre is vonta, hogy mit keres a szobában, melyre a vádlott nem válaszolt, hanem az értéktárgyakkal együtt a lakásból sietősen távozott. A lakásban tartózkodók rövid idő múlva a vádlott után futottak és a vádlottat a lépcsőház mögötti bokros részen a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatták.