Börtönbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki bontási munkálatok közben lopott a komáromi házból

A Komáromi Járásbíróság a 2021. november 23. napján tartott tárgyaláson, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt indult ügyben hozott ítéletet azzal a férfivel szemben, aki bontási munkálatokat végzett a sértett családi házánál, majd kisgépeket tulajdonított el tőle.

A megállapított tényállás szerint a különös és többszörös visszaeső oroszlányi férfi 2021. április 13-15. napja között bontási munkálatokat végzett a sértett komáromi családi házában, miközben a sértett házának a garázsából láncfűrészt, sarokcsiszolót, sövényvágót, csavarbehajtót, valamint vágókorongokat tulajdonított el. A nyomozás során a csavarbehajtó kivételével megtalálták és lefoglalták a vádlottól az eltulajdonított dolgokat, így a sértettnek összesen okozott 102.610 forint összegű kárból 71.610 forint megtérült.

A Komáromi Járásbírósás a férfit lopás vétségében bűnösnek találta, ezért őt 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezte a sértett meg nem térült kárának megfizetésére. Az ítélet jogerős.