Letartóztatta a bíróság a kifosztással gyanúsított férfit

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. október 26. napján tartott ülésen az ügyészség indítványának helyt adva egy hónapra letartóztatásba helyezte azt a kifosztás bűntettével gyanúsított férfit, akit a hét végén vett őrizetbe a rendőrség.

A gyanúsított 2021. október 21-én este egy lábatlani bisztróban a sértett ittas állapotát kihasználva nadrágja zsebéből eltulajdonította pénztárcáját, a benne lévő készpénzzel és okmányaival együtt. A feljelentést követően a rendőrök adatgyűjtés végeztek, és a beszerzett kamerafelvételek alapján azonosították a feltételezett elkövetőt. A 33 éves férfit 2021. október 23-án a rendőrkapitányságra előállították, és őrizetbe vették. A férfi nem ismeretlen a nyomozó hatóság előtt, az elmúlt években több alkalommal követett el szándékosan vagyon elleni bűncselekményeket. Jelenleg lopás bűntettének elkövetése miatt is folyik ellene büntetőeljárás.   

A bíróság az ügyészség indítványát megalapozottnak találta, a bizonyítási eljárás sikerének biztosítása, a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzése végleges, azt az az ügyész, a védő, a gyanúsított tudomásul vette.