Letartóztatta a bíróság azt a szerb férfit, aki 20 migráns személyt fuvarozott a teherautójában

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. október 8. napján tartott ülésen, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult ügyben, 1 hónapra elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki 20 migráns személyt próbált Ausztriába csempészni.

A nyomozás rendelkezésre álló adatai szerint a gyanúsított 2021. október 06. napján 00 óra 30 perckor Oroszlányon közlekedett egy tehergépkocsival, amikor a rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták. A tehergépkocsi rakterében 20 fő – magukat szír és iraki állampolgárnak valló – migráns személy tartózkodott, akiket a gyanúsított ez idáig pontosan meg nem határozható időben és helyen vett fel Magyarország területén, és őket Ausztriába kívánta szállítani. A 20 fő migráns személy magyarországi tartózkodási engedéllyel nem rendelkezett, Magyarország területére illegálisan jutott be.

A bíróság a letartóztatás elrendelésénél figyelembe vette a nyomozás kezdeti szakaszát, a bizonyítás megnehezítésének lehetőségét, illetve azt, hogy a gyanúsított külföldi állampolgár, aki Magyarországhoz nem kötődik, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon maradása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne. A végzés végleges.