5 év szabadságvesztést ítélt a bíróság jelentős mennyiségű kábítószer birtoklás bűntette miatt

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. október 7. napján tartott ülésen, jelentős mennyiségű kábítószer birtoklás bűntette miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a tatabányai férfit, aki Németországból hozott be az országba jelentős mennyiségű amfetamint.

A megállapított tényállás szerint a férfi Németországban nettó 45,50 gramm amfetamin tartalmú port vásárolt saját használatára, amelyet 2020. november 24-én gépkocsival hozott be az országba. A vádlott 2020. november 25-én reggel ért Tatabányára, itt magához vette a korábban félretett, saját használatára szánt 10,9 gramm nettó tömegű marihuanát, majd találkozót beszélt meg egy barátjával.

A két férfi közösen fogyasztott az amfetaminból, amikor a nyomozó hatóság a Tatabánya, Fő téri parkolóban igazoltatta őket. Az országba behozott amfetamin a jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak mintegy 2,1-szerese.

Az ítélet kihirdetését követően az ügyész, a vádlott és a védője három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, így az ítélet nem jogerős.