A bíróság meghosszabbította a tatabányai késelő letartóztatását

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. szeptember 20. napján tartott ülésen, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indult ügyben újabb 2 hónappal meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki egy tatabányai buszmegállóban hason szúrt egy másik embert. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

A gyanú szerint a férfi 2020. szeptember 23-án délután egy tatabányai buszmegállóban kiabálni kezdett a sértettel, majd egy késsel, egy alkalommal hason szúrta. A bántalmazás következtében a sértettnek hasi sérülése keletkezett, mely életveszélyes sérülést is eredményezhetett volna.

Ezen túl a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2020. június 27-én 15 óra körüli időpontban, egy tatabányai játszótéren előzetes szóváltást követően, egy másik sértettel dulakodni kezdett, amely során a férfit két alkalommal combon, egy alkalommal pedig vádlin szúrta. A szúrással okozott sérülések nyolc napon belül gyógyulók voltak, de a támadott testtájékra és a szúrások erejére figyelemmel a gyanúsított cselekménye alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására is.

A letartóztatás meghosszabbítása a bűncselekmény jellegére, a gyanúsított személyi és családi körülményeire tekintettel indokolt. Megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra helyezése esetén újabb bűncselekményt követne el, a tanúkat jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené, valamint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is.