Ítélet született az elektromos játékautót eltulajdonító tatabányai férfi ügyében

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. szeptember 14. napján tartott tárgyaláson, lopás vétsége és ittas járművezetés vétsége miatt 7 hónap - végrehajtásában 2 évre felfüggesztett - fogházbüntetésre és 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki ellopott egy elektromos játékautót, valamint ittas állapotban vezette gépjárművét.

A férfi 2020. január hó 7. és 14. napja között egy tatabányai társasház 9. emeleti tárolóhelyiségből eltulajdonított egy 59.000 forint értékű, elektromos játékautót, melyet ugyanezen lépcsőház 5. emeletén található tárolóba rejtett el, ahol azt a 2020. március 10. napján tartott szemle során a rendőrség lefoglalta, így a lopással okozott kár megtérült.

Az ügyészség ittas járművezetés miatt is vádat emelt, mivel a vádlott 2020. szeptember 05-én Tatabányán, enyhe fokú alkoholos állapotban vezetett egy személygépkocsit.

A járásbíróság a két ügyet egyesítve hozott ítéletet. Az ítéletet a bíróság az ismeretlen helyen tartózkodó vádlott távollétében hozta meg, így az nem jogerős.