Elzárást és pénzbüntetést kapott a fia autóját dobáló férfi

Az Esztergomi Járásbíróság a közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt 90 nap elzárásra és 600.000 forint pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki sörösüveget és széket dobott a fia által vezetett személygépkocsira. Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész súlyosításért, a vádlott és a védője teljeskörű fellebbezést jelentett be.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2017. június 3-án egy annavölgyi szórakozóhelyen alkoholfogyasztást követően szóváltásba keveredett a fiával, aki ittas állapotban vezetett egy személygépkocsit és a járművel továbbra is ittas állapotban kívánt közlekedni.

A sértett – a vádlott kérése ellenére – nem adta át a személygépkocsi kulcsát a vádlottnak, hanem azzal az annavölgyi útszakaszon többször elhaladt, mely során a vádlott az úttest mellől sörösüveggel, valamint egy fa székkel dobta meg a járművet. A szék az első szélvédőt betörte, a bal oldalán 70x70 centiméter nagyságú pókhálós sérülést és ezzel 38,000 forint kárt okozva. A szélvédő bal oldalán lévő törés a kilátást előrefelé nézve erősen korlátozta, így veszélyeztette a sértett életét és testi épségét.

A sértett ennek ellenére nem állt meg, 43-46 km/h közötti sebességgel a Fő út irányába indult, majd azzal közlekedési balesetet okozott.