Letartóztatta a bíróság a közterület-felügyelőt bántalmazó férfit

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. június 9. napján tartott ülésen, a felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte annak a büntetett előéletű férfinek a letartóztatását, aki ittasan egy közterület-felügyelőt bántalmazott. A bíróság a letartóztatás elrendelésénél figyelembe vette, hogy a gyanúsítottnál fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, a tanúk jogellenes befolyásolása, illetve annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

Az ittas állapotban lévő gyanúsított 2021. június 7-én 15 óra körül egy oroszlányi itallerakat előtt a vele szemben eljáró közterület-felügyelőt akadályozta oly módon, hogy őt szidalmazta, trágár szavakkal illette, és a nála lévő 8 cm pengehosszúságú kést a kezében tartva azzal fenyegette meg, hogy hasba szúrja és a fején keresztül húzza ki a kést. Ezt követően a gyanúsított – hogy a fenyegetésnek nyomatékot adjon – saját alkarját megvágta.

A helyszínre érkező rendőrök a gyanúsítottat a szolgálati gépkocsiba ültették, ekkor a gyanúsított a jármű ablakát kirúgta, továbbá az intézkedés során jelen lévő közterület-felügyelőt több alkalommal megrúgta, kezét megharapta, leköpte őt.